סוגי סופגניות – המדריך השלם

בשנים האחרונות נוספו לסופגנייה הקלאסית גרסאות רבות וטעימות מאוד: ממולאות, מצופות, מלוחות, אפויות ועוד. במאמר זה תמצאו סקירה מקיפה של הסוגים הקיימים היום.

סופגניות ללא שמרים

הסופגניות האלה תופחות בזכות אבקת אפייה או קמח תופח שמחליפים את השמרים ואפשר להכינן מבצק רבוך, בצק גבינה וסוגים אחרים. מומלץ מאוד להכין סופגניות אשל. מתכון לסופגניות כאלה פשוט במיוחד: מערבבים את חומרי הגלם לעיסה חלקה, מחממים את השמן וכבר אפשר להתחיל לטגן. ניתן לצפות אותן בסוכר או בקינמון מיד אחרי הטיגון, כשהן עוד חמות. אחרי שהתקררו אפשר לצפותן בשוקולד לבן או בשוקולד חלב.

סופגניות קלאסיות

אלה הסופגנית החומות-זהובות שממלאים בריבה אדומה ובוזקים עליהן אבקת סוכר. הסופגנייה עשויה מבצק שמרים. מכאן הטקסטורה האוורירית שלה ומכאן גם זמן ההכנה הארוך יחסית. את בצק השמרים נוהגים להתפיח פעמיים לפני הטיגון. פעם אחת לאחר הכנתו ופעם שנייה לאחר שקורצים ממנו כדורים. כאשר הכדורים תפוחים דיים, אפשר לטגן אותם.

סופגניות ממולאות או מצופות

מי שאוהב את הסופגנייה שלו עם טוויסט ישמח למצוא מתכונים רבים של סופגניות מצופות או ממולאות. בחלק מהם טומנים את המילוי בתוך הבצק עוד לפני הטיגון ובאחרים מזריקים אותו לתוך סופגנייה מוכנה או מורחים אותו בין שני חצאים כמו בסנדוויץ'. מגוון המילויים הוא אדיר: קצפת, קרם חלב, קרם וניל, ריבת חלב, קרמבו, שוקולד, פירות ומה לא. גם מבחר הציפויים אינסופי: גנאש ורוד, שוקולד מריר עם סוכריות שוקולד, קורנפלקס עם שוקולד ועוד ועוד.

סופגניה

סופגניות מלוחות

סוג זה ממולא במילוי מלוח כגון רסק עגבניות, גבינה צהובה וזיתים (סופגניות פיצה), בשר טחון, בשר בקר צלוי וגבינות מסוגים שונים. הן מתאימות בעיקר לחובבי שילוב טעמים מתוקים ומלוחים.

סופגניות אפויות

סופגניות מבצק שמרים שנאפות בתנור ואינן מטוגנות בשמן כלל. מתאימות למי שמעדיף להימנע ממזון מטוגן או עתיר בשומן. אם אתם רוצים לשתף ילדים קטנים בהכנה ומעדיפים להימנע מהסכנות שכרוכות בטיגון בשמן, תוכלו לבחור בסוג האפוי.

סופגניות ללא גלוטן

מי שאלרגי לגלוטן או שהדיאטה המומלצת לו אינה כוללת מאכלים המכילים מרכיב זה, ישמח לדעת שיש מתכוני סופגניות נטולי גלוטן. במתכונים האלה, קמח החיטה מוחלף בסוגים אחרים כגון קמח שקדים, קמח טפיוקה ותערובות מוכנות שמשלבות כמה קמחים.

סופגניות פרווה

מכינים אותן מבצק שמרים שאינו כולל מוצרי חלב וגם לא תחליפים טבעוניים. למרות חסרונם, מתקבלות סופגניות יפות, עגלגלות וטעימות.

סופגניות טבעוניות

ישנם מתכונים רבים לכאלה. הן עשויות בצק שמרים ללא ביצים. החלב הרגיל מוחלף בחלב סויה, חלב שקדים ואחרים ולעיתים אין חלב כלל.

סופגניות מסביב לעולם

דונאטס אמריקאים – סופגניות שצורתן המסורתית היא טבעת עבה. ניתן להכינן הן מבצק שמרים והן מבצקים אחרים המשמשים להכנת סופגניות. הדונאטס האמריקאים בדרך כלל מצופים או ממולאים בקרמים מסוגים שונים ומעוטרים בסוכריות.
סופגניות גבינה גיאורגיות − סופגניות אלה עשויות מבצק גבינה עשיר נטול שמרים. הן מוגשות בלווית שמנת חמוצה או קרם פרש וריבות שונות, לעיתים גם עם רוטב שוקולד.